Edelstenen Joos Valgaeren  

Betekenis van een roze edelsteen

Edelstenen worden steeds populairder. Dat komt doordat mensen steeds meer de positieve effecten ervan beginnen te zien. Bekende roze edelstenen zijn onder andere carneool, hematoide kwarts en leopardiet. Een roze edelsteen zorgt ervoor dat je liefdevoller en gevoeliger wordt. Daarnaast zorgen roze edelstenen ervoor dat je harmonieuzer in het leven zal staan. Wat betekent dit precies? Harmonieus in het leven staan, houdt in dat je leeft vanuit je hart met liefde voor jezelf en voor anderen. De harmonie ontstaat doordat je medeleven kunt tonen en het leven accepteert zoals het is.

Carneool

De roze edelsteen carneool helpt bij seksuele en vruchtbaarheidsproblemen en menstruatie- en overgangsklachten. Carneool focust zich op de tweede chakra, namelijk het heiligbeen.

Hematoide kwarts

Hematoide kwarts zijn edelstenen die er prachtig uitzien. Het wordt gemaakt van bergkristal waar hematiet in zit. Hematoide kwarts helpt bij doorzettingsvermogen en overlevingsdrang. Daarnaast heeft het een positieve werking op je hart en bloedsomloop en werkt het tegen vermoeidheid en menstruatieklachten. Ken je iemand met een chronische ziekte? Dan is het aan te raden om deze persoon een hematoide kwarts te schenken.

Leopardiet

Leopardiet is een edelsteen met een bijzonder uiterlijk. Het wordt ook wel kalkooliet genoemd. Leopardiet helpt je negatieve gedachten los te laten en je meer zelfvertrouwen te geven. Op deze manier kun je de inhoud van je rugzakje verkleinen. Leopardiet focust zich op de tweede chakra, namelijk het heiligbeen.