Huis en Tuin Joos Valgaeren  

Laurierhaag

De laurierhaag (wetenschappelijke naam: Prunus laurocerasus) is een bijzonder populaire haagplant die door veel tuiniers prachtig gevonden wordt. Terecht, als u het ons vraagt. Deze wintergroene haagplant heeft immers een luxueuze uitstraling en biedt u veel privacy in de tuin. Ook in uw tuin is het planten van een laurierhaag een goed idee.

Waarom een laurierhaag?

De laurierhaag is een schitterende dichte, wintergroene struik. De laurierhaag staat bekend om zijn snelle groei waardoor tijdig snoeien een must is. Besteed je hier niet tijdig aandacht aan dan loopt de groei de spuigaten uit. De voordelen van de laurierhaag op een rijtje:

  • Altijd een groene haag in de tuin. De laurierhaag is wintergroen
  • Door de bessen in de laurierhaag trek je veel vogels aan
  • De laurierhaag heeft mooie witte bloesem
  • Laurier is in diverse soorten verkrijgbaar (wij adviseren je over de beste keuze in jouw tuin)

Wat zijn de voordelen van een laurierhaag?

De laurier of laurierkers is een brede groep tuinplanten. Bijna alle soorten zijn wintergroen en groeien als een struik. Bovendien laat de plant zich gemakkelijk snoeien. Deze eigenschappen maken van de laurier een zeer makkelijk te gebruiken plant voor hagen. De vele beschikbare soorten maakt dat er laurieren zijn voor een lage maar ook voor een hogere haag.

Door al die soorten is het soms lastig kiezen. Iedere lauriersoort geeft de haag een andere uitstraling. De keuze is vooral afhankelijk van de hoogte die u de haag wilt geven.

Leave A Comment