Huis en Tuin Joos Valgaeren  

Container huren Breda

Al voorbereidingen aan het treffen voor de verbouwing die binnenkort gepland staat? Dan is ons advies om een bouwafval container te overwegen. Elke verbouwing levert namelijk sloopafval en puin op. Uiteraard moet dit allemaal netjes afgevoerd worden. Dit kan je zelf doen naar de milieustraat, maar een goedkope container huren Breda via onze website huren is vaak een betere optie.

Verwerking 65-70% van de prijs

Het overgrote gedeelte van de prijs voor het huren van een bouwcontainer bestaat uit de verwerkingskosten. Al het afval dat wordt opgehaald moet worden verwerkt. Dit betekent het lossen, scheiden en sorteren van het afval via indrukwekkende machines en processen. Na het scheiden ontstaan er diverse afvalstromen die op diverse wijzen en op verschillende plaatsen in de wereld zullen worden verwerkt, hergebruikt of verbrand. Dit intensieve en kostbare proces verklaart ook waarom het scheiden van bouwafval en het kiezen van de juiste container kostenbesparend kan zijn.

Grotere stukken afval

Die beperkte grootte van de aanhanger brengt nog meer problemen met zich mee. Je moet het afval qua grootte goed inschatten, indelen en uiteindelijk bijna plaatsen in de aanhanger om hem zo vol mogelijk te krijgen én om de auto niet te beschadigen. In de bouwcontainer heb je ruimte zat. Dus gooi je daar bijna achteloos het afval in. Veel makkelijker.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een container?

Bij de huur van een container is het afhankelijk van uw gemeente of het noodzakelijk is om een vergunning te hebben. Mocht het noodzakelijk zijn, dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om voor een vergunning te zorgen voordat de container geplaatst wordt. Denk daarbij aan de geldigheidsduur. Op het moment dat wij de container plaatsen gaan wij er vanuit dat u op de hoogte bent van het wel of niet nodig hebben van een vergunning.