Sport Joos Valgaeren  

Thuis beginnen met boksen?

Door middel van boksen kun je enorm veel calorieën verbranden. Als je op zoek bent naar een sport die je zowel helpt om af te vallen, als fitter te worden én conditie op te bouwen, is boksen hier de perfecte sport voor. Er zijn verschillende manieren waarop je deze sport kunt beoefenen. Je kunt een groepsles volgen bij je lokale boksschool of sportschool, maar je kunt ook individueel trainen of thuis trainen. Het voordeel van thuis boksen, is dat je het zo vaak kunt doen als je wil, wanneer je maar wil. Bovendien kun je je volledig laten gaan, omdat er niemand meekijkt en je je daardoor misschien meer op je gemak voelt. Als je thuis wil boksen, heb je hier wel boks accessoires voor nodig.

Schaf de juiste artikelen aan

Gorilla Sports heeft een eigen boks lijn ontwikkeld, zodat het makkelijker is geworden om thuis een plek te kunnen creëren voor het beoefenen van deze sport. Naast bokszakken voor zowel mannen als vrouwen, vind je diverse boks accessoires in deze lijn. Hierbij kun je denken aan bokshandschoenen, boks pads, bandages en hoofdbescherming.

Tips beginnen met boksen

Als je thuis gaat boksen, dan heb je natuurlijk niet dezelfde begeleiding als wanneer je een groepstraining volgt. Het is daarom belangrijk dat je eerst de basis onder de knie krijgt, zodat je niet met blessures komt te zitten. Zorg dus dat je jezelf de juiste houding aanleert. Bovendien is het aan te raden om een trainingsschema op te stellen, zodat je rustig op kunt bouwen en vooruit kunt plannen.